In de omgeving van Vakantiepark Te Hooi en Te Gras

Het op één na grootste aaneengesloten natuurgebied van ons land ligt op de grens van Friesland en Drenthe, het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Een natuurgebied vol variatie met loof- en naaldbossen, moeras en stuifzand, vennetjes en heide, bolle akkers en bloeiende beekdalen.  

 

Staand in het stuivende Aekingerzand hoef je niet eens heel veel fantasie te hebben om je voor te stellen hoe de onmetelijke zandvlakten van Drenthe er vroeger uitgezien moeten hebben. In het kletsnatte moerasgedeelte Aekingerbroek sta je aan de oorsprong van de Vledder Aa, die sinds kort weer vrijuit mag stromen.  

 

Vijfduizend jaar geleden woonden er op de grens van Friesland en Drenthe al boeren. Ze legden hun akkers op hooggelegen stukken grond aan. Door de akkers met heideplaggen en mest van hun schapen vruchtbaar te maken, werden ze hoger en hoger, de essen. Wandel of fiets door het Drents-Friese Wold en je herkent nog het typische esdorpenlandschap met zijn bolle akkers rond de dorpjes en beekdalen vol bloeiende bloemen.  

 

Het Drents-Friese Wold is niet alleen groot, het is ook groots in haar schoonheid.

Zonsondergang
Koeien
Nationaal Park De Weerribben
Drents-Friese Wold